به بچه گربه خود چه غذایی بدهیم
بچه گربه ها باید حداقل تا یک ماهگی شیر (ترجیحاً شیر مادر و در غیر این صورت شیر خشک مخصوص گربه و یا شیر خشک بدون لاکتوز) بخورند و پس از آن آرام آرام با غذای خشک آشنا شده و از هفته ی 6 زندگی دیگر می توانند عذا های خشک و قابل جویدن را نوش جان کنند.
نکته اینجاست که بعضاً ما انسان ها برای سرگرمی خود و یا کودکانمان بچه گربه ها را از مادرشان جدا می کنیم و یا بچه گربه های یتیم مانده را نمی دانیم چگونه تغذیه کنیم و این امر منجر به محروم ماندن این حیوانات دوست داشتنی از منابع کلسیم شده و آنها را مستعد نرمی و پوکی استخوان شدید می کند که عواقب دردناکی را برای آنها رقم می زند.
بچه گربه های بزرگ تر نیز ممکن است مورد دل سوزی صاحبانشان قرار گرفته و به خوردن گوشت لخم (بدون استخوان) عادت کنند که اشتباهی بزرگ در مورد این حیوانات است.
گوشت بجای کلسیم حاوی فسفر است. به این ترتیب روز به روز فسفر بالا رفته و کلسیم کاهش می یابد، این شرایط منجر به ترشح هورمونی به نام پاراتورمون از غدد پاراتیروئید شده که کمبود کلسیم بدن را از استخوان ها تامین می کند، نتیجه آن پوک شدن روز به روز استخوان های گربه و نام این بیماری هایپرپاراتیروئیدیسم ثاونیه ی تغذیه ای است. گربه های استئوپروتیک (مبتلا به پوکی استخوان) به شدت در معرض شکستگی استخوان ها بوده و با یک پرش از ارتفاع معقول نیز ممکن است دچار یک شکستگی وحشتناک شوند.
حرف آخر: بچه گربه ها را به هیچ وجه از مادرانشان جدا نکنید.
به بچه گربه های جدا شده و یا یتیم با مشورت گرفتن از دامپزشک شیر بخورانید
اگر بچه گربه ها پس از خوردن شیر دچار علائم سوء هاضمه شدند از خوراندن شیر منصرف نشوید، با تغییر نوع شیر به تجویز دامپزشک علائم برطرف خواهد شد.
بچه گربه ها را از ابتدای آشنایی با غذای خشک به گوشت لخم عادت ندهید. به یاد داشته باشید گوشت های حاوی استخوان ریز هم می تواند خطر خفگی برای بچه گربه داشته باشد. بهترین کار استفاده از گوشتی است که همراه استخوان چرخ شده، استخوان های بسیار بخته شده ی نرم مانند دنده ی گوسفند و یا جویدنی های تشویقی حاوی کلسیم.
اگر بچه گربه ای دارید که در این شرایط فقر کلسیم بزرگ شده است حتماً برای تجویز کلسیم خوراکی به دامپزشک مراجعه بفرمایید.